Mashinky.cz

Fórum

Please or Registrovat to create posts and topics.

Aktualizace - 26.5.2018 [Velký AI Update]

Díky nahlašování chyb od uživatelů a zasílání screenshotů/videí přišli vývojáři s větším updatem co se týče chování AI. Existuje tedy několik nových funkcí.

 

Lepší vyhledávání cest

Vlaky jsou nyní schopny najít svou cestu také otočením. Každá změna směru má určité zpoždění, takže vlak upřednostňuje rovnou cestu, pokud nějaká existuje.
Tato funkce je obzvláště užitečná při ukončení depotů směrem k jednosměrné trati. Lze jej také snadno využít k otočení vlaku při vypnutí "magického flipu".

 

Vyhnutí se projíždění stanicí

Vlak, který nepotřebuje zastavit na stanici, preferuje vnější cestu kolem. To může zabránit zablokování nebo přetížení stanic. Vlak upřednostňuje vnější cestu pouze do specifické vzdálenosti. Je-li příliš dlouhá, zvolí průjezd přes stanici.

 

Vlak se zastaví, když je ztracen

Když vlak nemůže vůbec najít cestu, zastaví se a oznamuje vám to. V předchozí verzi vlak použil heuristiku, aby odhadl, které dráhy vedou do nejbližší destinace v okolí, což ve spojení s jedinou stopou obvykle skončilo s vlakem daleko od jeho cíle/cesty a blokováním další cesty.

 

Další prognóza cílové cesty

Vlak předpovídá další cíl a zvolí správnou variantu! Tato funkce byla několikrát požadována komunitou a vždy jsem se těšil, že ji budeme mít v hře Mashinky.

 

Kromě těchto vlastností byla opravena řada bugů (minimálně 3 z nich byly takové chyby: "Jak by to někdy mohlo fungovat před opravou?" :))