Mashinky.cz

Fórum

Navigace fóra - nacházíte se zde:FórumBugy: DiskuzePostřehy od Martina
Please or Registrovat to create posts and topics.

Postřehy od Martina

Zdravím Mashinkáři,

dostal jsem od fanouška pár postřehů, které nejsou ani tak bugy, jako spíš detaily ve hře, kterých si všiml 🙂

 

1. Elektrické vedení

El. vedení bych posunul doprostřed. Pokud vede po kraji tak i když předem stromy zbourám a pak postavím vedení vždy zasahují větve do drátu a tudíž dojde /jakoby/ ke zkratu. I v reálném prostředí vždy vede al.vedení výsekem stromu uprostřed. A pokud se staví nové vedené doporučuji ať se automaticky zbourá les v daném políčku a zůstane jen vedení. Les musím bourat před postavením el.vedení. S lesem to vedení opravdu není hezké.

 

2. Stromy

Doporučil bych zavést samo sázení stromu. Bylo by to fajn. Stromy by se sázely jen zřídka a např. u břízy by se časem v okolních 9
polích časem zasadil strom nový - také bříza- která by postupně od země rostla třeba /jako pole/ 20 let do úplného vzrůstu. + občasné náhodné sázení různých stromů. Ještě by bylo pěkné, aby ty stromy také stárly, časem zůstal jen kmen bez listí a pak i zmizel.

 

3. Pole

Bylo by fajn zavést ještě nějaké další pole /např. makovice. Na začátku by bylo krásně zelené, pak červené a postupně by se červená měnila v zelené makovice a ve finále by krásně pole zhnědlo. Hru by toto oživilo. + např. ještě další plodinu (žlutá řepka, kukuřice..???)

 

4. Průmysl

Hrál jsem nedávno hru Train Fever- k tomu se vyjadřovat nebudu- no trošku - hrůza - 4 dny se zvýšenou rychlostí 3x čekáte s třemi vlaky než splatíte dluhy, pak postavíte čtvrtý vlak a celá společnost zkrachuje. Editor mají možná lepší jako Micros.train Simul. toť vše. Jednu věc mají lepší. Ty fabriky jsou úžasné. Např.ten uhelný dul - ty vozíky, výtahy jak tam jezdí. Toto bych doporučil předělat budete-li mít čas . Ty fabriky vám trošku pokulhávají. Nebo třeba nafotit fabriku OMV u Vídně - ta je nádherná. Nebo další podobné fabriky /chemičky/ ve Francii. Toto bych doporučil vylepšit.

 

5. Generování průmyslu

Lepší rozmístění průmyslu / někdy se jeden průmysl postaví jen na jednu část mapy a na druhé úplně chybí.

 

6. Po updatu

U té nové verze co teď nedávno vyšla. Když si otevřu nějaké save hry z předchozí verze hry v té nejnovější verzi hry co je teď zmizí všechen materiál na nádražích. Je to drobnost, časem se opět doplní ale přeci je to chyba. Alespoň mě to tedy dělá. Všechna nádraží jsou prázdná.

 

Tot vše. Snad neotravuji a neberte to jako kritiku. Hra je z 95% úžasná. Díky za vytvoření. Pouze se snažím napsat chyby - věci - které si myslím že nejsou dobře vymyšlené. Ať se daří!!!!! Martin

 

PS: díky že jste /možná díky mě/ opravil to nakládání 2 stejných vlaku /např. na železo/. Nyní se už nakládá materiál nejdříve do vlaku který přijel jako první na nádraží a nestává se že se oba naloží z poloviny a pak oba zablokují nádraží když dojde např, ruda a nevpustí vlak na rudu do nádraží.

S el. vedením jsou vážnější problémy než píšeš. Např.: zbourám kousek nedůležité silnice, kterou si město postavilo. Dám tam sloup a za chvíli je tam zase silnice nebo dům. Sloupy by měly mít stejnou prioritu jako třeba koleje.
Rozteč stožárů VN by měla být daná stejná, maximální, pro všechny stožáry a ne někdy 4 a někdy 5 dílků. Člověk to pak musí stavět systémem pokus-omyl. Ideální by bylo 6 dílků, protože přes běžnou 4kolejnou trať se el. vedení nedá postavit.
Dál je podivné, že někdy se na stejném terénu sloup postavit dá a někdy ne (obr.). Tam je taky vidět, že má smysl stavět v rozích čtverečku, ale ten střed by se tam mohl přidat.

To ostatní o čem píšeš jsou spíš kosmetické úpravy, kterým se tvůrci můžou věnovat, až se budou nudit. Podle mě by spíš měli opravit chyby o kterých se už tady psalo. Např. v různých popisech nebo rozšíření Auto-depa, kde jsem dlouho bádal, k čemu je to dobré, než jsem přišel na to, že k ničemu, atd. Díky, že se už několik chyb podařilo opravit.

V nové verzi mi chybí v jízdním řádu vlaků popis množství lidí a materiálu na nádražích. Je to teď nepřehledné a člověk musí složitě pátrat a zkoušet kam a jak velký vlak má jezdit. Nemusely by tam být názvy měst, stačilo by číslo nádraží.

Ještě bych se chtěl zeptat, jestli někdo ví, co znamenají tyhle popisy u nádraží (obr.):
1.- Dopisy- 300 bl. a tm. modrých a 2 žluté.
2.- Lidi- 728 bl. a tm. modrých a 1 žlutý.
Nemůžu na to přijít.

Toť vše. Dovedu si představit nebo spíš si ani nedovedu představit, kolik práce dá vymyslet a udělat takovou skvělou hru. Takže na to mám stejný názor jako ty.

Nahrané soubory:
  • Pro přístup k nahraným souborům se musíte přihlásit.