Mashinky.cz

Fórum

Navigace fóra - nacházíte se zde:FórumBugy: DiskuzePříkaz k vyložení a Ikony
Please or Registrovat to create posts and topics.

Příkaz k vyložení a Ikony

Page 1 of 2Next

Ztenčení trolejí byl skvělý nápad a pohled z kamery je teď mnohem příjemnější. Možná by troleje mohly být ještě trochu tenčí, protože nejsou dominantním grafickým prvkem při pohledu na krajinu.

Mám připomínku k příkazu k vyložení vlaku v nádraží. Dřív, když jsem měl míň vlaků to až tolik nevadilo. Teď s přibývajícím množstvím vlaků mi začíná vadit, že vlaky jezdí zbytečně tam a zpátky, spotřebovávají peníze za provoz a překážejí ostatním vlakům. Vlak s příkazem -Plně naložit- stojí ve stanici, čeká až se plně naloží a teprv potom vyjede. Ale vlak s příkazem -Vyložit-, vyloží jenom tolik, kolik se vejde do skladů a pak třeba skoro plný odjede a zbytečně jede pro další materiál. Vlak sice po dobu vykládání bude blokovat kolej v nádraží stejně jako při nakládání, ale to se dá vyřešit přidáním další koleje k nádraží.
Nemá smysl ubírat vagóny, protože vlak projezdí na provoz totéž. Taky nemá smysl tam dát slabou, pomalou lokomotivu s malými náklady, protože ta potom na trati brzdí rychlé vlaky.
Myslím, že by bylo rozumné, kdyby oba příkazy fungovaly stejně.

Další připomínku mám k novým ikonám, viz. obrázky.
Na starých ikonách byla čísla. Podíval jsem se a hned jsem věděl, na čem jsem. Teď musím počítat jednotlivé suroviny a výrobky a když dojdu k počítání válců, tak už nevím kolik bylo uhlí. Černé písmo na bl. modrém podkladu bylo dobře čitelné. Teď musím bl. modré písmo a různobarevné titěrné ikonky na různobarevném podkladu luštit a dost mě to otravuje. Pro lidi s horším zrakem to asi bude dost problém.

Nahrané soubory:
  • Pro přístup k nahraným souborům se musíte přihlásit.
  • Ikony na obrázku jsou ze staré verze - doporučil bych vyzkoušet upgrade hry
  • Ten "wait for unload all" by muselo být další tlačítko, jer to někde v idea-poolu řekněme

Proč nové tlačítko? Mohlo by tak fungovat to co už tam je.

Příkaz vyložit vůbec nepoužívám.  Nápad s plně-vyložit, tj. čekat na uvolnění kapacity v nádraží, mi přijde dobrý.

Já ho taky používám jenom vyjímečně, protože tak jak funguje se skoro používat nedá. V reálu přece taky nepošlou vlak, aby se jel někam projet, než budou mít místo ve skladu.

Já jsem rozhodně pro nové tlačítko "wait for unload", protože "unload" tak, jak je teď, používám vcelku často. Typicky u naftových elektráren, kde se přebytkové barely (které se nevejdou) odvezou na překladiště a odtamtud do továren a díky tomu plně využiji omezenou kapacitu ropných vrtů. To nové tlačítko by se perfektně hodilo např. pro zásobování dolů prkny, kde je jejich velmi malá kapacita, ale z hlediska produkce není dobré, aby jich byl nedostatek, takže náklaďáky jezdí přes půl mapy zbytečně naplnění.

Chápu správně, že máš jedno nakládací místo a k tomu dvě vykládací? první vykládací je s omezenou kapacitou, aby se vyložilo jenom to co se spotřebuje a zbytek se odveze na druhé vykládací?

Sry jestli ptám jak debil 🙂 Tahle kombinace mě nenapadla.

Ano, přesně tak 🙂 sice je to náročný na prostor, ale dost se to hodí na kumulaci materiálů, pak jde poslat obří vlak přes celou mapu.

Spíš to reguluju přísunem surovin, rozšířeními nebo nastavením vlaku jednou tam podruhé tam, ale tohle se občas hodí, zvlášť když jsou průmysly blízko od sebe. Hned jsem to na jednom míste nastavil a vyřešilo mi to přetížení nádraží a trasy 🙂

Pěkně 🙂 já mám právě filosofii "čerpat zdroje na maximum" a řeším to takhle přes ta překladiště.

Page 1 of 2Next