Mashinky.cz

Fórum

Navigace fóra - nacházíte se zde:FórumBugy: Nahlášení buguK nové aktualizaci
Please or Registrovat to create posts and topics.

K nové aktualizaci

Objevuje se podivnost, asi chyba. Když město doroste k nádraží u kterého byl jenom průmysl, začnou se v něm hromadit cestující a taky cestující z jiných měst chtějí do tohoto nádraží jet, přestože tam žádný osobní vlak nejezdí. Všimnu si toho až po nějaké době a teprve potom můžu zakázat, aby nádraží přijímalo a produkovalo cestující. K ničemu to ale není. Nádraží sice přestane produkovat cestující, ale z ostatních nádraží se na jeho nejbližších nádražích pořád hromadí tisíce cestujících. Vypravím Extra vlak, který je do toho nádraží sváží, ale pořád se odněkud objevují noví a nebere to konce. Jakoby nefungoval příkaz zákazu příjmu cestujících. Nádraží je přijímá a ostatní je asi pořád produkují. A taky počet převezených mi připadá nesmyslný. Obr.

Grafické drobnosti:

Bylo by dobré, kdyby při novém způsobu přepínání kamer v lokomotivách a vagónech, pohled skočil do směru naprogramování kamery a ne do směru, ve kterém skáčeme.

V tunelech a na kamenitém podkladu se nejspíš v místě styku dvou čtverců mapy objevují bílé čáry a plochy. Obr.
Před časem jsem psal o podivném plotu, který se objevuje ve vápencovém dolu a projíždí jím bagr. Teď se objevily další dva ploty. Na parkovišti před Supermarketem a před vchodem do Pošty. Obr.
Na jednom nádraží se ve skladu objevil vánoční stromeček. Co s ním? Obr.

Nahrané soubory:
  • Pro přístup k nahraným souborům se musíte přihlásit.
  • Ohledně toho popisu destinace bychom asi potřebovali save, protože nám se to nepodařilo navodit (možná do toho nádraží jezdí jiný osobní vlak?) - ideálně poslat třeba na discord.
  • "..pohled skočil do směru naprogramování kamery a ne do směru, ve kterém skáčeme." To nevím jak je myšleno popravdě. Standardně to funguje tak, že se podíváte na nějakou kameru (ikona kolečka), kliknete a kamera se tam přesune.
  • O tom random plotku víme, někdy bude opraveno (nedaří se nám to navodit)
  • Vánoční stromeček by měl zmizet s resavem, pokud ne, poslat save (pokud ho nepřidává nějaký uprava/mod.) - je/byl to relikt po vánocích.

Díky za feedback

To nádraží je u elektrárny nedaleko města a jezdil tam jenom vlak s olejem. Po čase město dorostlo až k nádraží a začali se tam hromadit cestující, kteří ale neměli číslo nádraží, kam by chtěli jet a ve dvou blízkých nádražích u měst se začali hromadit tisíce cestujících, kteří chtěli jet k té elektrárně. Když jsem to zjistil tak jsem mu zakázal produkovat a přijímat cestující a vytvořil extra vlak, který jezdil mezi blízkým nádražím a elektrárnou. Ten odvozil ty co chtěli jet k elektrárně a ty z elektrárny do města a taky dostali čísla nádraží kam chtějí jet. (Potom totéž s druhým nádražím)
Myslel jsem, že se tak postupně zbavím těch co chtějí jet k té elektrárně a kteří se vyprodukovali v ostatních nádražích v době než jsem si toho všimnul. A tím, že mu zakážu přijímat cestující se přestanou jinde produkovat.
Ale nebere to konce a pořád se odněkud objevují.
Mám ještě jeden takový případ u nádraží, u kterého jsou rudný a uhelný důl a ke kterému taky dorostlo město.
Možná by pomohla možnost zakázat produkci a příjem cestujících v nádražích u průmyslu dřív, než k nim dorostou města.

Kamera má naprogramováno, kterým směrem se má dívat, když se na ní přepne. Tak to fungovalo před aktualizací. Např. stojím vpředu ve vagónu. Kliknu na kameru vzadu na sedadle a dívám se dozadu na opěradlo. Dřív se pohled na sedadle automaticky otočil z okna, protože kameře to určuje hodnota-direction.
<Camera position="0.25, 0.2, 0.4" direction="1,0,-1"/>

Vánoční stromeček není problém, psal jsem to jen pro zajímavost. Objevil se po vánoční aktualizaci v prvním městě, kam jsem vezl dárky.

A ještě jsem si vzpomněl na jednu věc. Když se mi v nádraží A nahromadí cestující, kteří chtějí jet do nádraží B, vypravím vlak z A do B. Ten však začne přednostně vozit cestující, kteří chtějí v A nebo B jenom přestoupit. Myslím, že vlak by měl přednostně vozit ty z A do B do A a teprve volnou kapacitu použít pro ty ostatní.