Mashinky.cz

Fórum

Navigace fóra - nacházíte se zde:FórumBugy: Nahlášení buguKolej nejde smazat
Please or Registrovat to create posts and topics.

Kolej nejde smazat

Zdravím,

mám jeden svět a v něm jsem stavěl trať, kterou jsem po nějaké době nepotřeboval. Celou trať jsem zbořil, ale jedna kolej nejde. Zkoušel jsem vším, čím to jde. Ta kolej mi tam nějak moc nezavazí, ale je to zajímavé.

Nahrané soubory:
  • Pro přístup k nahraným souborům se musíte přihlásit.

Je to jeden z velmi starých bugů, který se nějak nepodařilo nikdy korektně navodit - stává se velice raritně. Lze k tomu případně kolej "dostavět"a pak to smazat celé.

btw: Pokud by se někomu podařilo tohle navodit exaktně (tzn. postup), určitě oceníme info (save bohužel nestačí, je to třeba navodit)

Taky se mi to stávalo, dostavěj k tomu kus koleje smaž top celé.

No, když k tomu přidám jinou kolej a smažu ji, tak tam na bugnutá zůstane. Ten svět se starý asi dva roky

Okomentováno od Tukan_cz v 12.1.2020, 10:58

No, když k tomu přidám jinou kolej a smažu ji, tak tam na bugnutá zůstane. Ten svět se starý asi dva roky

Šlo by zaslat ten save? Discord - cz bugreport thread https://discord.gg/yEaqkrn , nebo mail: info@mashinky.com a ten teda vybírá Honza, ale ke mně se to dostane. Případně úschovna atd..

Zdravím,

save poslán, tak uvidíme jestli se to podaří nasimulovat 🙂

Pokus se ji smazat buldozerem. Zajímavé je, že když pod kolejí vykopeš díru, tak tak kolej zůstane napůl ve vzduchu. Ale když použiješ samotný buldozer, tak kolej smaže.

Výsledek nebyl zveřejněn, ale třeba můj odhad byl, že ta chyba mohla být právě spojena s úpravou terénu. Já sám jsem také jednou nedokázal smazat kolej, ale právě jsem si nemohl vzpomenout, jak se mě to povedlo. Když to vezmu ze zkušeností tak hry, kde je mapa (terén) s využitím čtverců se vždy objevovaly bugy při úpravě terénu. Jeden příklad, kdy jsem byl i za bug rád byla hra Locomotion, kde se stavělo podobně jako ve hře RollerCoaster Tycoon, chyba byla, že když hráč snížil terén postavil most například dřevěný a pak terén pod mostem zvedl, tak most zmizel, ale zůstala jeho rychlost přidělena té koleji. V praxi tak šlo na vedlejších tratích z nudy dělat omezení rychlosti před přejezdem a podobně.