Mashinky.cz

Fórum

Please or Registrovat to create posts and topics.

Modrá smrt při Mashinkách

Ahojte, dnes jsem hrál Mashinky a počítač mi u nich hodil modrou smrt... U minulého počítače mi hra občas padala a sekl se i počítač, který jsem potom musel vytáhnout z elektřiny. (Aby se probral) Myslím že to dělají Mashinky. Posílám fotku:

 

Nahrané soubory:
  • Pro přístup k nahraným souborům se musíte přihlásit.

Mi se PC občas zresetuje do Windows a musím Mashinky spustit znovu.

Taky...

Žádná aplikace nemůže jen tak způsobit pád Windows, reset, nebo nedejbože modrou smrt (dodám: nikdy se pc netahá z elektřiny, to je fatální chyba, vždy jde vypnout..).

  • Bsod s video TDR failure je jasně chyba, kdy se zastaví grafická karta - nejčastěji tím, že je před smrtí,  peče se, nebo se rozpadly windows/drivery - určitě zkontrolovat teploty. (doporučuji třeba vyzkoušet gpu torture test třeba v OCCT, zaručeně to do hodiny taky padne).
  • Reset PC bývá problém zdroje, nebo teplot (případně kombinace obojího) - opět není možné, aby aplikace resetla pc

Dodám, že základ je vždy udat používaný hardware (minimálně grafickou kartu která je pro hry nejdůležitější)

 

btw: vidím dle bsodu, že se rozpadl na úrovní driveru od ati(amd), pokud to nedělají teploty, určitě přeinstalovat drivery..

Když se počítač sekne a nefungují vypínací tlačítka, tak nezbívá nic jiného, než ho vytáhnout z elelktřiny...

Mám integrovanou grafickou kartu:

https://www.czc.cz/amd-ryzen-5-2400g-rx-vega/230413/produkt

Okomentováno od Tukan_cz v 6.5.2020, 10:26

Když se počítač sekne a nefungují vypínací tlačítka, tak nezbívá nic jiného, než ho vytáhnout z elelktřiny...

Mám integrovanou grafickou kartu:

https://www.czc.cz/amd-ryzen-5-2400g-rx-vega/230413/produkt

Podržet power tlačítko na více jak 7/9 vteřin funguje vždy. Vytáhnout PC z elekřiny je fakt velice velice špatný nápad (dělám v IT víc jak půl života a nikdy bych to neudělal a nikdy to nebyla potřeba).

Pokud jde o tu integrovanou gpu, tak je relativně slabá, ale důvod resetu to není - jak jsme psal, kontrolovat teploty, podle mě se to peče (stačí třeba hw monitor). Případně se podívat do win logů a pod.,Bsod u GPU je opravdu vážný důvod k tomu to řešit a nemůže za to nějaká aplikace, ale stav hardwaru, driverů, či Windows..

 

 

Ok

Mi se nezresetuje PC, ale z Mashinek to prostě skočí do Windows. Vždycky, když jsem něco přepnul, ne jenom tak zničeho nic. Podle HW Monitor jede grafická karta max. na 80% a teploty jsou normální. Nikdy mi to neudělalo v něčem jiném, takže nějaká chybička je asi v těch Mashinkách.