Mashinky.cz

Fórum

Navigace fóra - nacházíte se zde:FórumMashinky: Tipy & TrikyNové tipy a triky
Please or Registrovat to create posts and topics.

Nové tipy a triky

Máte nějaký tip nebo trik, který tu ještě nezazněl? Podělte se o něj s ostatními!

Při nákupu vagonů je nutné sledovat žluté písmo délky vlaku a při tom koukat na trasu, kterou vlak má jet, jestli se tam vejde.

U hmotnosti/doporučené to není tak podstatné, vlak vždy vyjede 10kmh rychlostí kopec.

Na vrchol velehory je nejjednodušší a nejlevnější postavit odspodu most, vzhledm k poloměru oblouků, nemožnosti stoupat šikmo a nutnosti vše teraformovat + ceně tunelů to opravdu je nejekonomičtější (ale nejošklivější) varianta.

Pokud vlaku kdekoliv v trase nějak přerušíte trasu nebo jen otočíte návěstidlo, vlak začne bloudit a odbočovat do naprosto nesmyslných odboček, klidně do protisměru. Pozor na to, když přestavujete trať.

Při zadávání trasy vlaku lze kliknout na + a na jedoucí vlak, pak se trasa z toho vlaku zkopíruje.

Dosah libovolné stanice lze levně rozšiřovat pomocí nástupišť.

Já bych měl tip pro vývojáře Mashinek, chybí mě možnost přiřadit k jednomu vlaku dvě a více lokomotiv.

Krtku, myslím že jsem někde četl že je to v plánu. Je pravda že to pomůže k tažné síle vlaků a pak půjde za vlak dát víc vagónů - hlavně na ty těžké suroviny (ruda, uhlí, ocel) se to vyplatí. Teď zapřáhnu 3 vagónky a vlak se hodně zapotí aby to utáhl.

Díky, já jsem právě nikde informaci o tom, že se to připravuje nečetl. Jelikož diskuzí je k Mashinkám na různých místech dost, tak to ani nestíhám sledovat, takže mě to někde uteklo. Ano bylo by to velké plus, například i rychlejší dosažení maximální rychlosti atd. Tým vývojářů reaguje na podněty a připomínky rychle a na hře je to vidět. Třeba mě ještě chybí u přepravy cestujících, že by požadovali přepravu do určité stanice, ale tuším, že požadavek někde v diskuzi vznesen již byl.

Na oficiální Facebook stránce hry Mashinky přidal Jan Zelený zajímavě vytvořenou křižovatku, autorem je hráč DemonCZ. Zde pro inspiraci posílám odkaz: https://www.facebook.com/mashinky/photos/a.1648726755393181.1073741829.1648719008727289/2063633657235820/?type=3&theater

Nedávno se mi nějakým omylem povedlo dát dvě lokomotivy BR 3 za sebe, skutečně to zvýšilo výkon vlaku a mohl vést více nákladu. Ale hra začala být nestabilní a padala. Musel jsem se vrátit do uložené hry, před tím, než se mi to povedlo. Pak se mi i stalo, že mi při dalším spuštění hry nešla uložená pozice načíst a hra taky padala. Musel jsem to vymazat a začít od začátku. Pak už jsem ani nepřišel na to jak jsem to dokázal.

Curda: Tak to jsi měl štěstí. Dnes Jan Zelený oznámil, že brzy bude možno zařadit více lokomotiv na jeden vlak. Samozřejmě ještě další novinky, například nová herní obtížnost.

Rád bych se zeptal, zda existuje nebo bude existovat možnost při zadávání trasy vlaku zadat příkaz "a zpět"? Něco v tom smyslu, kdy při vytváření trasy pro osobní vlak máte už 20 stanic do kterých vlak pojede a pak se vrátí. Doteď se musí na zpáteční cestu opět zadávat každá stanice jednotlivě a pak v případě, že vybudujete další nádraží, složitě upravovat trasu. Možná, že to jde nějak jednoduše, ale na to jsem zatím nepřišel. Pokud taková možnost ještě není, tak by to byl celkem dobrý podnět pro vývojáře.

Lotran has reacted to this post.
Lotran

S 5. érou přibyla ikona pomocníka při stavbě vysokorychlostních tratí, která zjednoduší přehled, které tratě (úseky tratí) jsou v jakém režimu. Tato ikona se zobrazí po přechodu do 3. éry, kdy s nástupem dieselových lokomotiv jsou odemknuty vysokorychlostní tratě. Pro přehled přidám tři screenshoty ze hry, kde jsem označil změny s tím související. Barevné rozlišení je vidět ve stavěcím módu. Na prvním obrázku máte onu ikonu pomocníka, který vám toto barevné rozlišení spustí/vypne. Na druhém obrázku vidíte při stavbě klasické tratě (do 80 km/h) vysokorychlostní trať označenou a na třetí fotce vidíte při stavbě vysokorychlostní tratě klasickou trať označenou modře.

Nahrané soubory:
  • Pro přístup k nahraným souborům se musíte přihlásit.