Mashinky.cz

Fórum

Please or Registrovat to create posts and topics.

Pád hry při hromadných semaforech

Při pokusu o umístění řady semaforů mi to spadne. Přikládám svůj save, děje se to u nádraží u Pily u města Bohumín. Shora jdou do nádraží dvě trati s křížením ze šablony (Terminus II), a zdola jedna trať s dopřednými semafory.

Vyvolání chyby - nahraju save, přejedu obrazem k Pile u města Bohumín. Přepnu do stavěcího módu, vyberu záložku s nejobyčejnějšími kolejemi, a v ní umístění hromadných semaforů s odsazením 6. Někdy to spadne hned po vybrání semaforu, někdy po najetí myší přes tu dolní dráhu, někdy až po umístění semaforů (jednosměrných ve směru zespoda do nádraží). Ale padá to vždycky. Pokud semafory umísťuju po jednom, nic se neděje. V žádné jiné části hry mi hromadné semafory problém nedělaly.

Hm, tak změna, save se nedá přiložit. Tak přikládám screenshot, ale save by byl pro účely debugování určitě lepší. Např. proto, že když jsem se pokusil toto nádraží postavit znovu někde jinde, tak to nepadalo.

Nahrané soubory:
  • Pro přístup k nahraným souborům se musíte přihlásit.

Předpokládám, že to bude bug spojený s vylepšením stavění návěstidel (semaforů), které zveřejnil Honza Zelený. Bude předáno vývojářům.

Ahoj, díky za report chyby, no každopádně je vždy přiložit soubor například přes https://www.uschovna.cz/poslat-zasilku

Ideálně save poslat na Discord Mashinek : https://discord.gg/yEaqkrn do cz-bugreport threadu (soubor stačí jen přetáhnout do diskuze)

admin has reacted to this post.
admin

Tak to radši úschovnu. Ok, ten save je ke stažení tady: http://www.uschovna.cz/zasilka/SUKKLYN64AER2J4G-ABW

Díky za save. Bohužel i když ho načtu a zkouším dole pod tím nádražím stavět signál, hromadný signál atd. nechce to padnout. Lze to z toho savu vždy tak zreplikovat? Případně by byl fajne lepší popis (není u toho něco zaplého, vyplého, stoplého, ... ? ).

btw:  Počítám, že chápu správně, že to má padnout postavením hromadných signálů pod tím nádražím č.12...

Teď jsem to zkusil a znova to spadlo. Dám si hromadné signály s rozestupem 6 na základním typu kolejí. Párkrát přejedu myší přes tu kolej pod nádražím č. 12, najedu na existující jednosměrný semafor pod tím nádražím. Ani nemusím nic stavět; jen jezdím po koleji a spadne to. Možná je důležité najet na ten jediný jednosměrný signál pod nádražím.