Mashinky.cz

Fórum

Navigace fóra - nacházíte se zde:FórumMashinky: Obecně o hřePasseger destination
Please or Registrovat to create posts and topics.

Passeger destination

Passeger destination je skvělý update. To hře hodně chybělo. Mám několik podmětů, jak by to mohlo být ještě lepší.

Narazil jsem na jednu chybu / nelogičnost. Vytvořil jsem si mapu s hodně městy a vesničkami, abych si toto vylepšení hodně užil. Ale když postavím hlavní trať, na které jezdí i zastávkové i rychlíkové vlaky, tak pasažéři nastupují nelogicky. Vezměme trať z uzlového bodu A do bodu B. Rychlíky zastavují jen na těchto místech a pokračují dál oběma směry. Osobáky i ve vesničkách mezi a zajíždějí do obou uzlových stanic A a B. Tato trať je součástí velké sítě, která je dělaná podle logiky naší reálné železniční sítě. Jenže se děje to, že osobáky primárně v bodu A nabírají pasažéry do bodu B a všech míst za bodem B. Nenaberou žádné, nebo skoro žádné lidi pro vesničky mezi městy A a B, pro které tyto vlaky mají primárně sloužit. Všechna zastavení do bodu B nikdo nevystoupí a nikdo nenastoupí, protože vlak je plný. Tím pádem tyto vesnické stanice osobák vůbec neobsluhuje, protože je přeplněn pasažéry, které má logicky odvážet rychlík. Občas se i stane, že rychlík jede poloprázdný, pokud vyráží až za osobákem, protože mu lidi vyžral tento osobák. Vesnické stanice jsou nejpřeplněnější, protože je vlaky vlastně neobsluhují, i když jsou vytvořeny speciální vlaky pro jejich obsluhu, tak jak to je v realitě. Je škoda, že toto nefunguje a nemůže si hráč postavit funkční koridor inspirovaný českými hlavními tratěmi.

Pro hraní tohoto módu jsem si ještě postupně v průběhu 10x snížil produkci městských budov, protože jinak vlaky nemají šanci lidi odvážet, když cestují na dlouhé cesty přes celou mapu, mnohem delší trasy než je dělaný balanc základní hry, který se s čím dál větší propojenou sítí zhoršuje. Stanice jsou mnohonásobně plnější a není to zážitek nechat je jezdit mezi stanicemi které jsou úplně plné. Také by bylo hezké, kdyby se pasažéři chtěli cestovat více do bližších měst. Takto jsem vypozoroval, dávám příklad z reálné ČR, že lidé z Jablonce nad Nisou chtějí cestovat ve stejném počtu do Liberce, jako do Českých Budějovic, protože jsou to stejně velká města. Přitom frekvence do bližších míst bývá mnohonásobně větší, než do vzdálených. A toto souvisí s přetěžováním sítě, pokud je opravdu velká.

A ještě kdyby jednou bylo ve hře něco jako jízdní řády, když by šla tvořit taktová doprava a sjíždění v uzlech ve stejný čas pro přesedání pasažérů ... nějaký mód jsem před dlouhými lety zkoušel v OTTD, ale bohužel mi to moc nefungovalo. Ale ta myšlenka se mi moc líbí a kdyby jednou byla v Mashinkách, třeba za pár let, až budou hlavní věci hotové, tak by to nebylo vůbec špatné.

Hlavně moc děkuji autorům za tuto hru. Už deset let jsem počítačové hry nehrál, přešel jsem deskové. A jen Mashinky mne zlákaly si zase hrát na počítači. Je to úžasná hra.

admin has reacted to this post.
admin

Mám stejný problém. Zkoušel jsem všechno možné a nic nepomáhalo. Nakonec jsem se podíval do vagónů na počty sedadel. Např. vagón 2nd class má 56 sedadel a může vézt 25 lidí. Tak jsem počty lidí upravil, podle počtu sedadel. Nejvíc mi pomohl vagón Double decker -původně pro 60 lidí, který má 112 sedadel. Takhle se mi povedlo odvozit tisíce lidí z nádraží a dostat se přibližně k normálu.

Ještě bych se tady chtěl zmínit o jedné věci. Když za odměnu dostanu několik vagónů, tak se pořád dokola objevuje hláška: Bonusový vlak k vyzvednutí v jakémkoli depu. Nedá se toho zbavit a je to otravné. Ty vagóny teď nepotřebuji a nechávám je, abych je v případě potřeby mohl vyzvednout v jakémkoli depu.

Abych nemusel otvírat další téma, tak tady přidávám křižovatku, kterou vlaky projíždějící rovně můžou profrčet a nemusí zpomalit. Vlakům, které odbočují to nevadí.

Nahrané soubory:
  • Pro přístup k nahraným souborům se musíte přihlásit.
admin has reacted to this post.
admin