Mashinky.cz

Fórum

Navigace fóra - nacházíte se zde:FórumBugy: DiskuzePostřehy od Martina II.
Please or Registrovat to create posts and topics.

Postřehy od Martina II.

Ahoj Mashinkáři,

opět se mi do rukou dostal soupis s pár postřehy od hráče Martina, tak se o něj s vámi podělím.

 

První je dotaz na auta. Kdy budou dodělány auta na písek, ocel, cihly?

Hrál jsem mashinky pouze s auty a v polovině hry /období/ jsem musel skončit neboť prostě převoz materiálu /viz nahoře/ není zatím možný. Vlaky nechci používat.

 

1-chyba - hned na začátku pokud postavíte jako první depo pro auta označí se jako DEPO 1.
Pak ale nefunguje ten úkol co je hned na začátku hry kde jsou postupné úkoly: postav depo, kup mašinku.... Pokud postavíte depo pro vlaky jako druhé /po autech/ označí se už jako depo 2. A když kliknete na ten úkol a na označení kup mašinku hra vás automaticky přesměrovává na silniční depo 1 což je depo pro auta. Pokud koupíte vlak v depu 2 tak úkol splněn není a peníze za nákup mashinky nedostanete.
Naopak pokud otevřete autobusové depo bliká zde záložka koupit nové vozidlo. Když ale koupíte nějaké auto, úkol zase není splněn protože mašinku jste nekoupili. Těžko se to vysvětluje.
Snad to pochopíte jak to myslím. No prostě si vyzkoušejte první postavit depo pro auta, pak pro vlaky a uvidíte že úkol vlevo z obrazovky nelze splnit.
Řešení:
navrhuji aby se autobusová depa neoznačovali jako vlaky "Depo 1,2,3" ale jako např.Garáže 1,2,3...

 

Také jsem zjistil že u autobusové zastávky lze stavět vylepšení jako násypka, řídící věž, sklad, nádraží.
Sorry, ale myslím že je to docela blbost. Zastávky pro auta by měly být úplně oddělené od železničních stanic.
Já bych navrhnul u silničních stanic pouze 2 vylepšení. Obě vylepšení jen na jedno políčko aby se obě vylepšení daly postavit na obě strany vedle zastávky pro autobusy a náklaďáky. 1-prodej jízdenek /zvýšil by dosah stanice např. o dvě pole a pak 2-malý sklad který by zvýšil kapacitu stanice z 200 na např.350 či 400.

 

A závěr:
Jen chci dopsat že v těch úkolech je teď několik chyb. Po té poslední vánoční aktualizaci nefungují nebo špatně fungují cca 3 nebo 4 úkoly. Něco se tam dost pokazilo.
Zkuste si to projet a opravit. Např. ten úkol s dlouhou mašinkou s uhlím. Neustále mi to ukazovalo že je v silničním depu ale nebyla tam vidět. /měla by se ta depa od sebe oddělat-vlaky a auta-číslování to je stejné jako co píšu tady na začátku...
Když jsem si ji v seznamu vlaku otevřel a zkusil s ní vyjet z autobusového depa psalo to: vlak nemůže najít kompatibilní trať. Nefungovalo ani když jsem k silničnímu depo postavil el. koleje.

 

Prostě úkol opět nelze splnit. Vlak tam není vidět a v žádném jiném vlakovém depu také není.
A ještě další 2 úkoly nefungovaly. Nějak se to hodně bohužel pokazilo.

Díky za postřehy,

pokud jde o tu chybu v tutorialu, vychází to z toho, že vznikal dávno před tím, než byla ve hře auta, lehce jsme ho upravovali, ale víme, že má několik problémů. Aktuálně se vývoj soustředí hlavně na city update který bere většinu lidských zdrojů.

U těch zastávcek, tam jde o to, že jsou jeden objekt, protože k silnici lze připojit nádraží a naopak. proto má aktuálně i silniční zastávka stejně upgrady, protože se jedná o stejný objekt (to stejné platí pro depa, je to jeden stejný objekt)  - uvidíme ještě, jeslti se to bude řešit a jak

Modely aut jsou v plánu, aktuálně má ale city update přednost (tzn atkuálně mají nižší prioritu)

U těch questů zkusíme zapátrat (u toho kolose je to vyloženě moje chyba, dá se to vyřešit postavením vlakového depa k auto depu) - Jinak jaké další dva ukoly ? (hra má přes 50 questů, jen tak najít chybu není uplně lehké 🙁 )

 

Hra je stále v early accessu, takže chyby jsou, víme o nich a postupně je opravujeme dle priorit.

 

 

 

 

Děkuji @walkingwad

Zpětnou vazbu jsem předal na Martina, snad dopošle informace ke zmíněným dvěma úkolům.