Mashinky.cz

Fórum

Navigace fóra - nacházíte se zde:FórumMashinky: Obecně o hřeZimní krajina
Please or Registrovat to create posts and topics.

Zimní krajina

Dost často vidím obrázky ze hry kde je zimní krajina. Chtěl bych se zeptat jak to přesně funguje? Co sem vyzkoumal ze stažený mapy tak sních záčíná cca na výšce 50. Ale když spustím generátor náhodnejch map a dám hodně kopců tak mi to tak vysoký neudělá, respektive někde na vrcholcích už je sníh ale nejsou tak velký horní plošiny aby tam bylo město nebo průmysl. Takže jediná možnost je si mapu vytvořit v editoru? Nebo je i možnost jak si generátor nastavit tak aby mi vygeneroval mapu s horskejma vesnicema a průmyslem?

Podle výšky terénu se spočítá jak vysoko bude sníh, není to dáno konstantou, je to dáno poměrem nejvyššího kopce (takže okud je výška 5 - 20, tak sníh začne třeba od výšky 15 a pod.). Ale na nízké mapě se sníh neukáže, protože tam je výška tak okolo 5 - 10 max. Takže jedna z možností je nastavit hodně kopců u generátoru, tam by pak sníh měl být (a měl by dělat docela velké kopce).

btw: tohle je přechod na default 128 mapě kde jsou nejnižší kopce a výška základního terénu 4, sníh začíná na výšce 13 - standardně tam tak velký kopec není, takže pak není ani sníh...

'

admin has reacted to this post.
admin

Tak sem to zkoušel a genárátor se mi nepodařilo nastavit tak aby vygeneroval mapu kde bude město na sněhu. Avšak vytvořil jsem si vlastní mapku v editoru. Kdo chce může vyskoušet: Moje mapa s horami až do výšky 80

Zjistil jsem že výška v které se nachazí sních je zavíslá na aktulním herním datu. Přikládám pár fotek.

A ještě sem zjistil že jsou minimálně dvě urovně zasněžení možná i více. Velký holt panu Zelenému už teď je hra parádně vymazlená, a co teprv až bude kompletně dokončená.

Tak sem náhrál své první video s této mapy. Klikni zde

Nahrané soubory:
  • Pro přístup k nahraným souborům se musíte přihlásit.